Net een heerlijke wandeling gedaan op het strand, wat een heerlijke dag vandaag!

Het is lang anders geweest. Ik vond Kerst op den duur een verplicht nummertje bij de familie, voelde me helemaal niet vrolijk die dag. Ik had het gevoel dat ik nooit iets goed deed en mijn zelfbeeld kreeg elke keer een deuk. Ik legde de schuld daarvan echter bij anderen en wat zij zeiden tegen mij.

Ondertussen heb ik de quote leren kennen van dr. Wayne Dyer. “If you change the way you look at things, the things you look at change.” Dus als je anders naar iets gaat kijken, verandert dit ook. Alles is uiteindelijk perceptie. Mijn perceptie was ene vanuit mijn laag zelfbeeld. Ik doe niets goed, ik ben het niet waard, … en in alles wat ze zeiden vond ik bevestiging hiervan. En als ze het niet zeiden maalde ik de gesprekken nog eens 100 keer door mijn hoofd waardoor ik het er toch kon uithalen. Zo werkte ik… zo leidde ik mijn leven. Een behoorlijk stresserend leven eigenlijk want ik deed het niet enkel op kerst. Elk gesprek met mijn man en vrienden en collegas en ja hoor, zelf met mijn kinderen ging het zo. Ik vond altijd iets dat bevestigde dat ik niet goed genoeg was.

En dus ben ik mijn standpunt gaan veranderen. Eentje waarin ik begin vanuit eigenwaarde, dat ik er mag zijn met mijn goeie en minder goeie kanten. En zij mogen er ook zijn exact hoe zij er zijn. Alles is altijd goed weet ik nu. En door die houding merk ik ook dat hun houding tegenover mij is veranderd. Of toch de realiteit die ik zie. Ik heb een andere realiteit gecreëerd. Ene waarin het best gezellig is aan tafel, ene waarin zelf over politiek gepraat werd en er wat discussie ontstond maar waarin ik mijn eigenwaarde niet verloor omdat ik toevallig een andere mening had dan een ander.

En dat wens ik jullie toe in 2019: een realiteit waarin je vertrekt vanuit eigenwaarde!

Liefs,

Céline