Toen ik in coaching was bij Godelieve vertelde ze honderduit over haar branding-in-wording. Hoe die op zielsniveau gebeurt en hoe alles afgestemd wordt op elkaar. Ik voelde al een tijdje dat mijn vorige logo niet meer bij me paste. Het was te rationeel, te recht, ondanks de vele vrolijke kleurtjes die er al inzaten.

Mijn Exceline logo

Ik belde dus Cisca Mikx op, die alles gedaan had voor Godelieve, en was direct enthousiast over haar manier van werken. Samen gingen we aan de slag en het was een lang traject. Niet zomaar snel snel een logo ineensteken, maar helemaal naar mijn kern gaan. Cisca vertelt er zelf het volgende over:

De eerste kennismaking: Celine kwam bij mij omdat ze haar toenmalige website spuugzat was. “Hij klopt helemaal niet meer bij wie ik ben, hoe ik mij voel en ook niet wat ik wil gaan doen.” Ik vroeg haar wat het nu was dat ze wel wilde gaan doen en ze vertelde dat ze super handig was met Excel. Dat voor veel mensen, ondernemers en bedrijven, abracadabra was maar niet voor haar. Excel had absoluut geen geheimen meer voor haar. Ze vond het jammer dat maar weinig ondernemers Excel inzetten voor de groei van hun onderneming. Echt een gemiste kans vond ze en daar ging zij wat aan doen! En ja, ze wilde een roze website!

Wow, heerlijk zo’n ondernemer die precies weet wat ze wil en daar he-le-maal voor gaat. Het was een fijne kennismaking en we besloten samen in zee te gaan. Bij mijn eerste afstemming zag ik dat Celine veel meer ging doen dan alleen haar neus in de Excel bestanden steken. Ik zag haar alledaagse activiteiten ontdoen van ballast en het zo versimpelen dat het vanuit de kern kon groeien. Vanuit de kern zoals die bedoeld was.

Ook zag ik dat ze het vergemakkelijken niet alleen deed voor ondernemers of bedrijven maar dat ze het op alles kon toepassen, op het leven zelf. Zij kon tussen verschillende “cellen” verbindingen leggen die wij niet zagen. Zij kon die heel helder uiteen zetten en daarmee het leven van een ander vergemakkelijken.
Ook kreeg ik een bijzondere boodschap mee… “De soep moest niet zo heet gegeten worden.”

Ik ging voor Celine aan de slag, maakte een moodboard en kleurenpallet en presenteerde de eerste schetsen. Tegelijk volgde Celine een persoonlijke ontwikkelingstraject voor ondernemers. Ze ontwikkelde zich razend snel van een mind georiënteerde ondernemer naar een vrouw die onderneemt vanuit haar hart en die zich durfde te laten zien. Het was prachtig om dit van heel dichtbij te mogen mee maken en hoe “excelletjes” maken een heel andere rol en invulling kreeg. We besloten het ontwerpproces van het logo even te laten rusten nu haar missie zo’n andere wending ging aannemen. Zou dat de soep zijn geweest…?

Een paar weken later pakte we het weer op. Natuurlijk! Dat was de ontbrekende link. Natuurlijk in de zin van Organisch. Excel was letterlijk hokjes, allemaal even groot, een vast stramien/structuur. Het vertegenwoordigde de mind. Celine werkte nu vanuit het hart, dat was organisch, natuurlijk, vloeiend en levendig! Samen met Inge Sunnyfield ben ik deze nieuwe inzichten gaan verwerken in een logo en hebben we deze huisstijl ontwerpen. En dit is het geworden…

Glooiende lijnen, organische vormen en groei van binnenuit. Je voelt dat de verbinding met de natuur.
Ook de kleuren hebben we opnieuw bepaald. De groene tinten staan voor het hart en de natuur. De blauwe tinten voor de communicatie en het zakelijke en de fuchsia roze tinten… ja omdat deze toch echt bij Celine horen. Fuchsia Roze staat voor het healende werk dat zij doet zonder dat het zo benoemd wordt. Dat hoeft ook niet. Het is de zachte doch krachtige basis van waaruit zij werkt.

Laat je verassen door deze prachtige warme vrouw die ontzettend veel weet over de natuur en ondernemen vanuit je hart 😉