Over de eerste 36 jaar van mijn leven kan ik vrij kort zijn: opgegroeid als zijnde heel rationeel, economie gestudeerd en altijd een passie gehad voor cijfers. Helaas had ik op die 36 jaar ook heel hard mijn best gedaan om mijn gevoelens als onbestaande te beschouwen en mezelf in een hokje binnen grote bedrijven te duwen.

Na een lang proces die gevoelens te ontdekken, startte ik okt 2016 als freelance Excel expert en lang dacht ik dat dit mijn ‘zone of genius’* was, al bleef ik voelen dat er iets niet klopte.

En toen kwam er een coachingstraject met veel 1 op 1 gesprekken op mijn pad. Ik voelde diep vanbinnen dat ik dit moest doen, dat zij me de weg zouden kunnen leiden naar wat ik nog miste in mijn onderneming. De taak was niet mals, ik wilde namelijk mijn spiritualiteit, excel en paarden combineren! Toen ze het aanbod deden twijfelde ik geen moment. Waarom zou ik? Dat gevoel negeren: dat wilde ik NIET meer!

Ik stond op een bepaald moment echt te bibberen op mijn benen. Man wat was het moeilijk om dat geld uit te geven. Na enkele gesprekken met coaches en vrienden begon het me stilletjes aan te dagen dat ik helemaal in tekort aan het denken was, precies of dat geld nooit meer terugverdiend zou worden, dat ik nooit meer geld zou ontvangen, dat het allemaal op zou raken, …. terwijl ik echt wel voel dat dat wel in orde komt.

Het was gewoon puur mijn ego dat in de weg zat en al mijn angsten en onzekerheden naar boven bracht.  Niet alleen over dat denken in tekort maar in zoveel andere gedachten ook.

Er zijn menig traantjes gevloeid en nog wat bibberen en beven omdat er iets fundamenteels in mijn geest aan het veranderen was. Wauw, dat was echt heavy! Maar daarna voelde het zoveel vrijer, ik was zelfzekerder en geloofde rotsvast in mijn ‘nieuwe’ zielsmissie! (….daag rationaliteit, welkom spiritualiteit!)

Als economist heb ik heel veel geleerd over de rationele kant van geld en zakendoen. Door echter zelf te ondernemen heb ik ook ontdekt dat er een emotionele kant aan zit die vaak veel moeilijker te doorgronden is en die je onbewust juist heel erg tegenhouden. Sinds ik me ervan bewust ben zie ik meer en meer overvloed rondom mij…. in meerwaarde, liefde, vriendschap, vertrouwen, natuur, …. het universum geeft ons zoveel, maar we zien het nog zo weinig.

Ik heb mijn ogen open gedaan en wil jou helpen hetzelfde te doen!
En dus ben ik concreet gaan nadenken/voelen hoe ik dat precies kan doen. Ik heb 3 pijlers gevonden:

– geldmindset: hoe voel jij je tov geld? Kun jij geld ontvangen? Voel je je schuldig als je een uitgave doet puur op basis van gevoel? Of negeer je het gewoon helemaal? Misschien geef je het gewoon allemaal zo snel mogelijk uit? En wat werd er in jouw thuis gezegd over geld? Alles wat je hoort rond geld maakt dat je er een bepaald beeld over hebt en dat speelt onbewust door op zeer veel vlakker. En maar al te vaak is dat eerder beperkend dan ondersteunend!

– geldbeheer: Je zou niet de eerste succesvolle ondernemer zijn die merkt dat er nog nooit zoveel is binnengekomen maar dat je nog nooit zo hard hebt moeten puzzelen om de rekeningen te betalen. Of dat je boekhouder bij de afsluiting zegt hoe goed je het gedaan hebt door je winstsaldo mede te delen maar er is helemaal niets om uit te keren. Je mag zoveel boekhoudkundige winst maken als je wilt, maar als je je cash flow niet onder controle hebt kun je snel failliet gaan.
Er zijn veel systemen om je geld te beheren en die kunnen best simpel zijn. Ik bespaar je de zoektocht en help je je financiën op orde te krijgen zodat jij je banksaldo kan zien groeien (of je nu niets hebt of een miljoen, geldbeheer is noodzakelijk).

– geld-excellekes: Of het nu cash flow is, stockopvolging, opvolging van abonnementen, …. in een onderneming zijn er 1001 dingen waarvoor je een excelleke maakt. Helaas kan dat wel een uitdaging zijn als de hoeveelheid gegevens groot begint te worden. En dus laat ik mijn eerste liefde niet los en blijf ik excellekes maken om zo’n problemen op te lossen.
Gebruiksvriendelijke excellekes helemaal op maat. Kan je niet met Excel werken? Geen probleem want voorkennis van Excel is niet vereist
Als je hier meer over wilt weten, stuur me gerust een berichtje. Ik kan haast niet wachten om jou te ontmoeten!

* als je niet weet wat dat is, kan ik je zeker het boek The Big Leap van Gay Hendrickx aanbevelen
* psst, heb je goed opgelet? Ik zei dat ik ook met paarden wilde werken en dat komt in die 3 topics niet aan bod. Wat ik graag zou doen is met mijn klanten binnen een traject ook paardencoaching aan te bieden. Paarden zijn ook heel spirituele wezens en kunnen je zeer veel leren over waar je blokkades zitten.