Met Hemelvaart 2019 ging ik een week naar Vézélay, een bedevaartsoort aan “la colline Eternelle” (de oneindige heuvel) waar de basiliek van Maria Magdalena staat. Ik moet eerlijk toegeven dat ik weinig ken over Maria Magdalena en ben al helemaal niet aangetrokken tot bedevaartsoorden. Vorig jaar waren vrienden hier echter naartoe gekomen en hun verhalen raakten me. Zonder echt te weten wat we daar gingen doen schreef ik in. Het kon echter maar mooi zijn met de naam “De reis van het Hart”.

En daar ging ik dan ….

Die week hebben we echt wondermooie ervaringen opgedaan. Als ik nu terugkijk was het eigenlijk onbeschrijfelijk. En toch ben ik er die laatste dag in geslaagd een korte tekst over te schrijven:

Ik voel me zo liefdevol vandaag, dankbaar dat ik deze week heb mogen meemaken. Ik was naar hier gekomen obv een gevoel. Niets meer. Ik werd uitgenodigd een intentie te zetten en die kwam al heel snel mij te binnen:

FIND THE MAGIC WITHIN ME

Elke ervaring hier bracht me ook effectief een stapje dichter. Eerst voelde ik me gewaardeerd, goed genoeg, volledig geaccepteerd in de groep. Ik zag de kleine signalen waar ik vroeger geen oog voor zou gehad hebben. Dat alleen al was goud waard. Ik kon met liefde naar mezelf kijken!

Ik ontdekte ook de kracht van een kaartendeck, meer specifiek het orakel van de eenhoorns. Elke kaart die ik ‘s ochtends trok, bleek tijdens de dag een enorme steun te zijn.

Ook de kracht van de groep was magisch. Tijdens heel mijn proces werd ik door hen gesteund. Toen ik tijdens een stiltewandeling op mijn eentje minutenlang aan het huilen was (en precies niet kon stoppen) stelde ik me de hartscirkel voor die we eerder hadden gemaakt en werd de weg lichter. Ik kon mijn verdriet loslaten aan de natuur, aan moeder aarde.

Mijn magie heb ik alvast gevonden, ik weet wat me te doen staat. De kaart die me de voorlaatste dag helemaal ondersteboven gooide is nu geïntegreerd in mijn lichaam. Ik hoor de roeping die ik gekregen heb en aanvaard ze ook. Hoe is nog niet duidelijk en net dat mag ik loslaten. Ik vertrouw erop dat dit wel op mijn pad komt.

Elke dag was exact hoe ze hoorde te zijn. Innerlijk werk op zijn best met de hulp van het krachtige energieveld en de wezens (‘beings’ klinkt toch beter) rond ons en in ons. Ook daarvoor ben ik dankbaar. Ik weet dat het afscheid nadert en dat is ok, ik weet dat het slechts een ’tot ziens’ is.

Integratie is de volgende stap. Dit opnemen in mijn thuisomgeving en dat gevoel behouden. Ik ga alvast meer spelen, zowel privé als in mijn onderneming. Spelen met moeder aarde, mijn pendel en mijn intuïtie.

Dank je aan iedereen hier aanwezig, de deelnemers, Petra, Hira, Philip, de deelnemers aan de meditatie op Hemelvaart, de eigenaar van deze magische locatie, … en ook de beings en de eenhoorns uiteraard.