We zitten ondertussen in week 4 van de Corona-maatregelen. Ik merk dat er heel veel verschillende manieren zijn om om te gaan met deze nieuwe situatie. Ik heb dit even proberen afzetten tegen de verschillende Geld Archetypes

Weet je nog niet welke types je bent, doe dan hier de quiz: www.celinetytgadt.com/quiz

 

De Verzamelaar  

Je bent iemand die zo moeiteloos spaart dat je hoogstwaarschijnlijk wel een spaarpotje hebt staan. Toch ben je ongerust dat je niet genoeg geld hebt. Misschien vraag je je wel af of dat spaarpotje voor noodgevallen nu echt wel moet aangeraakt worden? Het is er voor gemaakt maar je voelt je erg ongemakkelijk bij het idee om dat aan te raken.

Je houdt ook van routine en voorspelbaarheid, dus misschien heb jij een schema opgesteld voor jezelf of voor de kinderen en je hebt er geen probleem mee je hieraan te houden. Dat schema brengt rust. Je gaat ook niet veel in de verleiding komen om hiervan af te wijken.

 

De Alchemist  

Jij bent de creatieveling en je hoofd tolt misschien van alle ideëen die je zou kunnen uitwerken, laat je maar helemaal gaan daarin. Misschien kun je jezelf uitdagen van 20 nieuwe freebies te verzinnen of 20 nieuwe aanbiedingen. Niet dat je die allemaal effectief moet uitvoeren, dat is niet jouw sterkste kant, maar wie weet heb je wel een gouden ingeving die jou eindelijk een stabiel inkomen kan bezorgen.

Misschien struggle je wel een beetje met de ongelijkheid in de wereld die nu nog meer naar boven komt. Je bent namelijk ook een idealist en leidt maar al te graag een sociale beweging. Laat je stem dus horen, als je voelt dat je iets te zeggen heb probeer dan kanalen te vinden om die stem hoorbaar te maken.

 

De Beroemdheid

Jij bent een geboren leider en staat graag in de spotlight. Misschien ben je wel een public speaker en zit je nu zonder opdrachten. Probeer die natuurlijke leidersrol op te nemen binnen je gezin en blijf je ook kleden zoals je normaal zou doen als je naar buiten komt aangezien dat jou waarschijnlijk wel blij maakt. Jij hebt geen probleem met zichtbaarheid, dat wil je juist heel erg, dus ga wat meer voor een scherm staan. Dat kan via een Facebook Live of eventueel voor filmpjes op te nemen voor je klanten. Toon hen ook hoe jij dieze periode doorkomt, als leider zitten jouw volgers daar echt op te wachten.

 

De Verbinder

Jij brengt mensen in connectie met elkaar en leeft op van verbindingen op hartsniveau. Als je werk wat zou stilvallen kun je je concentreren op die relaties. Geef aandacht aan jouw (potentiële) klanten. Als je nu niet kunt verkopen zullen ze achteraf wel terugdenken aan jou. Je bent ook iemand die hoop en optimisme uitstraalt. Je bent de ideale persoon om anderen een hart onder de riem te steken.

Als je tijd over hebt is het misschien interessant voor jou om eens je financiën te bespreken met je partner of je boekhouder. Je ontwijkt die liever terwijl het toch belangrijk is om een basiskennis hierrond te hebben.

 

De Rebel  

Als rebel ga jij graag rechts als de anderen links gaan. Nu we moeten thuisblijven heb jij het misschien moeilijk om dat ook te volgen, ondanks dat je wel snapt waarom het nodig is. Misschien ben je aan het zoeken hoe je dat toch niet kan combineren: de regels volgen en toch iets anders doen. Met dat iedereen nu online gaat heb jij misschien wat weerstand om dat ook te doen. Onthou echter dat wat iedereen doet niet altijd slecht is. Soms is het wel eens handig om te volgen wat werkt.

Je bent heel moedig en hebt veel doorzettingsvermogen wat betreft het genereren van inkomsten dus ook door deze periode ga je blijven zoeken naar manieren.

De Verzorger  

Jij wilt graag iedereen helpen. In deze periode ga je waarschijnlijk nog meer willen helpen dan anders. Dat geldt voor jouw kinderen, je man, je collega’s, je buren, de gemeente, … let hierbij echter op dat je jezelf niet voorbij loopt. Zorg ook voor jezelf! Je hebt dat waarschijnlijk al eerder gehoord maar nu is het nog belangrijker omdat er nog meer beroep gedaan wordt op solidariteit.

Die grenzen zetten op financieel vlak is ook heel belangrijk. Er zullen meer mensen vragen om kortingen of betalingsuitstel of misschien vragen naar een lening. Zeg niet zomaar ja. Zeg alleen ja als het ook echt een ja is. Dan ga je diegene aan wie je een ja geeft ook veel beter kunnen helpen!

 

De Heerser

Jij bent altijd bezig met het creëren van je nieuwe imperium. Je voelt je in je sas wanneer je kunt creëren, vernieuwen en iets opbouwen. Vertragen is dus niet direct jouw ding en je raakt dan ook gefrustreerd dat alles zoveel trager gaat dan normaal. Probeer echter geduld te hebben, werk desnoods achter de schermen zodat je iets kunt lanceren zodra dit voorbij is.

 

De Romanticus

Jij bent de echte levensgenieter. Jij ziet de mooie kant van deze periode en geniet er heel erg van. De romanticus is iemand die heel graag geld uitgeeft, al is dat soms wel vanuit een gevoel van leegte binnenin. Als die verwennerijen wegvallen, kan het zijn dat je wat gefrustreerd geraakt. Al kan het ook zijn dat je zoveel geniet van het thuiszijn en het mooie weer dat je juist minder drang hebt om iets te kopen!

Zelfzorg is een belangrijk onderdeel van jouw leven en misschien mis je wel die massages of andere verwennerijen. Ga op zoek naar alternatieven, er zijn heel wat online healers of misschien kun je je kinderen/je man wel leren om jou even een korte massage te geven.

Routine en schema’s is niet jouw sterkste punt, integendeel. Let dus op dat je je niet te veel laat gaan. Het is heel verleidelijk om elke keer wat langer te slapen, wat losser te zijn met het huiswerk van de kinderen, … maar je gaat zien dat door een klein beetje discipline aan de dag te brengen, dit kan leiden tot nog meer genieten! (geschreven door een echte Romanticus! )

 

Hou het gezond lieve lezers

x

 

Weet je nog niet welke types je bent, doe dan hier de quiz: www.celinetytgadt.com/quiz

 

© Sacred Money Archetypes® is een geregistreerd merk van Heart of Success, INC.
Licentie toegekend aan Céline Tytgadt in 2020 door Kendall Summerhawk.