Luister hier of luister op Apple Podcasts | Spotify | Google Podcasts | Stitcher

Saveria dacht dat ze een goeie relatie had met geld. Als Verzamelaar spaart ze moeiteloos en ze heeft altijd goed zicht op haar cijfers. Ze zag dus helemaal geen probleem.

Tot ze meer ontdekte over de Geld Archetypes en ze merkte dat er ook werkpunten waren bij de Verzamelaar. Ze had wel even moeite met die te accepteren.

  • Geld uitgeven?
  • Genieten van geld?
  • Werk uitbesteden?

Dit leken allemaal horrorscenario’s.

Door echter beter te begrijpen hoe die werkpunten haar ook effectief tegenhielden is ze er in geslaagd een balans te vinden tussen enerzijds het krampachtig vasthouden aan haar geld en anderzijds het genieten van haar geld. Wat dan ook zorgt voor meer genieten en meer vrijheid.

In deze podcast ontdek je meer hoe Saveria omgaat met haar 3 archetypes (Verzamelaar, Alchemist & Heerser) en hoe de coaching rond die archetypes een verschil gemaakt heeft.

Deze podcast is in het Engels. Laat dat vooral niet aan je hart komen en geniet van haar zalige kijk op de archetypes.

In deze podcast ontdek je

  • Wat overvloed is voor een Verzamelaar
  • Hoe ze omgaat met de talenten en de uitdagingen van haar types
  • Hoe de Geld Archetypes haar geholpen hebben in haar business
  • Hoe het was om die archetypes te aanvaarden en te omarmen
  • Wat er voor haar veranderd is sinds ze haar archetypes kent
  • Wat haar relatie met een Romanticus haar toont
  • Hoe je als Verzamelaar toch vrijgevig kunt zijn en ervan genieten

In dit interview praten we over de Accumulator en Ruler. Dit zijn de Engelse termen voor Verzamelaar (Accumulator) en Heerser (Ruler).

Laat je inspireren door haar verhaal, zodat jij ook de balans kan vinden tussen de talenten en werkpunten van jouw Geld Archetypes.

 

Je kan de podcast beluisteren voor het hele verhaal. Als je echter liever leest dan luistert, dan kan je de samenvatting hier onder terugvinden.

 

Links & resources

Saveria heeft sinds dit interview haar naam veranderd. Je zal haar nu vinden onder de naam Isabelle & haar bedrijf Joyous Journeys.

Saveria’s website: www.joyousjourneys.uk
Relaes the muse withing, gratis hypnose: www.joyousjourneys.uk/muse
Haar Instagram account: www.instagram.com/joyousjourneysuk/ 

 

Wil je jouw Geld Archetypes ontdekken? www.celinetytgadt.com/quiz
Je krijgt niet alleen jouw resultaat maar ook een mini-cursus om met je archetypes aan de slag te gaan.
Wil je meer weten hoe ik je kan helpen genieten van je geld en het balanceren van je archetypes? www.celinetytgadt.com/overvloed

Laat van je horen

Wat vond jij van deze aflevering? Laat het mij weten!

Vond je deze podcast inspirerend? Deel dan op jouw social media en tag mij op @celinetytgadt (zowel Facebook, Instagram als Linkedin).

 

Overvloed = Vrijheid

Overvloed draait voor Saveria niet alleen om geld, maar ook om tijd en vrijheid. Om genoeg geld te hebben zodat ze de vrijheid heeft en de tijd kan nemen om haar boeken te schrijven, na te denken, creatief te zijn, en haar klanten te helpen in coachingstrajecten.

Haar mantra is “Presence and gratitude equals abundance”.

Saveria is een Verzamelaar, Alchemist en Heerser. En daar is ze trots op. Ze houdt van haar Geld Archetypes, van de talenten van elk type, maar ook van de uitdagingen en werkpunten die daarbij horen.

Haar doel is niet om miljonair te zijn, maar om met gemak genoeg geld te hebben voor zichzelf, haar familie en de dingen waar ze gepassioneerd door is. En dan nog een beetje reserve voor noodgevallen, een kussentje zoals ze het noemt. Sparen is erg belangrijk voor een Verzamelaar. Die wil vooral geen schulden hebben, wat ook helemaal klopt voor Saveria. Als ze iets wil kopen maar er niet voldoende geld voor heeft, zal ze er voor sparen. Ze koopt niets op krediet.

De keerzijde van de medaille is dat Verzamelaars moeite hebben met investeren. Dat is ook voor Saveria één van de uitdagingen, vooral in haar business. Ze is erg terughoudend om bijvoorbeeld honderd pond te investeren in een briljante software. Terwijl die net haar leven en werk zóveel eenvoudiger zou maken! Zij ziet echter alleen het geld dat van haar rekening verdwijnt.

Een andere valkuil is het té gedetailleerd zijn. In een vorig leven was Saveria eindredacteur en proeflezer. En in die job is dat een topkwaliteit, maar in het dagelijkse leven zorgt het wel eens voor frustraties omdat niet iedereen hetzelfde belang hecht aan die details.

De uitdaging is de balans vinden. Niet te veel doorschieten naar de ene of de andere kant.

Zoals de Verzamelaar, hebben ook alle andere Geld Archetypes hun talenten en werkpunten. Het is voor elk type een uitdaging om de balans te vinden. Om de magische truc te vinden waarmee je het maximum uit je talenten kan halen. Om je werkpunten goed genoeg te kennen zodat je ze kan vermijden.

Het balanceren van haar talenten en werkpunten helpt Saveria enorm vooruit. Aangezien vrijheid een van haar belangrijkste waarden is, werkt het mantra van de Verzamelaar heel goed voor haar: “investeren om vrijheid te creëren”. Dit helpt haar om op een meer ontspannen manier denken over investeren. Stapje voor stapje. Bijvoorbeeld door het inschakelen van een virtueel assistent, eerst voor het uitbesteden van enkele kleinere taken en dan zien hoe het loopt. Of door zichzelf te dwingen om een tool of softwarepakket aan te kopen. Twee investeringen waarmee ze eigenlijk investeert in de vrijheid die zo belangrijk voor haar is. Het investeren is nog altijd beangstigend, maar de vrijheid voelt geweldig.

Ik heb geen geld probleem, ik heb geld genoeg

Saveria was maar al te blij toen ze haar talenten ontdekte. Ze vond het niet meer dan normaal dat ze graag spaart en daar goed in is. Nu kon ze het ook zien als een uniek talent. Ze had echter heel wat weerstand tegen de werkpunten. Ze dacht namelijk dat ze helemaal geen geld blokkades had, dat ze net een goeie overvloedsmindset had.
Ze had toch geld genoeg? Ze ging toch heel verantwoordelijk met geld om?

Ze had haar spreadsheet, ze kon goed sparen, had geen schulden, had een tot in de puntjes uitgewerkt financieel plan voor het hele jaar, en een reserve voor noodgevallen. Ze zou wel investeren, maar pas als ze echt zeker kon zijn dat ze geld genoeg had, genoeg reserve had.

Het probleem met deze mindset is dat ze niet inzag hoeveel die investeringen in bvb een softwarepakket of de ondersteuning van een VA haar kon opbrengen. Dat ze er winst mee kon maken. Dat investeren ook nodig is om te groeien.

Terwijl zij dacht “Geld dat je investeert is toch voor altijd weg? en “Wat als er dan een noodgeval is?”, zag ze dat anderen die wel investeren ook succesvol zijn. Soms zelfs succesvoller dan zij. Ze merkte dat haar weerstand om te investeren haar toch echt wel tegenhield.

Haar 2de en 3de Geld Archetype in de mix

Verzamelaars zitten ook zo op hun geld dat ze ook moeite hebben om geld te lenen aan vrienden in nood of te doneren voor goede doelen. Maar daar komt bij Saveria de Alchemist in de mix. Haar tweede Geld Archetype.

De Alchemist is gepassioneerd door goede doelen. En omdat ze zich in het algemeen geen zorgen maken over geld, omdat ze weten dat het zich op allerlei manieren kan manifesteren, maken ze zich niet druk over het krijgen van voldoende geld. En dus ook niet over het uitgeven van geld als het voor een goed doel is.

Haar derde Geld Archetype, de Heerser, zorgt mee voor een goede balans.
Die is, net als de Verzamelaar, ook goed in het omgaan met geld, maar ziet ook het belang van investeren en niet alles oppotten, vooral als het gaat om manieren om te groeien.

Ook haar echtgenoot, die Romanticus en Rebel is en dus geen probleem heeft met geld uitgeven, geeft haar wel eens een duwtje in de rug. Hij geeft haar een andere blik op geld. Hij toont haar dat het oké is om meer ontspannen met geld om te gaan. De combinatie Verzamelaar en Heerser zorgen ervoor dat ze hard werkt en blijft gaan om veel geld te verdienen, terwijl hij haar toont hoe het is om te relaxen, eens een namiddag vrij te nemen en zichzelf te trakteren op iets leuk.

Genieten met Happy Socks!

Het balanceren van haar Verzamelaar, Alchemist en Heerser zorgt ervoor dat Saveria nu wel in staat is om wel geld uit te geven en te investeren (zonder het sapren uit het oog te verliezen natuurlijk).

Naast de 2% van haar inkomen die ze spaart voor goede doelen, spaart ze ook 1% in een ‘money jar’ op haar bureau voor het pure genieten. Dat potje moet op het einde van de maand leeg en met dat geld doet of koopt ze iets om zichzelf te verwennen.

1% is misschien niet veel, maar zelfs met een klein bedrag kan je iets leuk doen. Al is het een koffie gaan drinken op een terras, of als dat niet kan omwille van covid, een paar Happy Socks kopen. Daar word je toch blij van?

Ze heeft dus geleerd om de talenten die bij haar Geld Archetypes horen te gebruiken om haar werkpunten te verkleinen. Je zal haar wel niet zover krijgen om morgen ineens 1000 pond te investeren, maar ze kan wel sparen om iets leuks te gaan doen en van het moment te genieten.

En zo is de balans in evenwicht.

Herken je jezelf in het verhaal van Saveria?

Ik nodig je graag uit om de quiz in te vullen om jouw Geld Archetypes te ontdekken: https://www.celinetytgadt.com/quiz

Luister hier of luister op Apple Podcasts | Spotify | Google Podcasts | Stitcher